Friday, July 27, 2012

Sebzeli Mantı Tarifi















Sebzeli Mantı


MALZEMELER

3 adet yufka

3 adet havuç

2 adet kabak

1 adet Sogan 250 gr.

dana kiyma veya soya kiymasi

Baharat

2-3 dis sarmisak

YAPILIŞI

Havuç ve kabaklari ayri ayri rendeleleyin. Sogani dograyip kiyma ile beraber kavurun, kavurduktan sonra dilediginiz baharatlari ekleyin. 1 adet yufkayi yayin, üzerine tamamini kaplayacak sekilde rendelediginiz

havuçlari yayin üzerini ikinci kat yufka ile kapatin, yufkanin üzerine rendelediginiz kabaklari tamamini kapatacak sekilde yayin yine üzerine üçüncü kat yufkayi kapatip bu kez soganla kavurdugunuz kiymayi

yufkanin tamamina yayin 3 kat hazirlamis oldugunuz yufkalari rulo seklinde yuvarlayin ortadan ikiye

bölerek sikica aliminyum folyo ile kenarlari da tamamen kapanacak sekilde sarin büyük bir tencereye su koyun ve kaynatin kaynar suyun içine folyoya sarmis oldugunuz rulolari yerlestirin 15 dakika kadar haslanmasini bekleyin, rulolarin içine su almamasina dikkat edin haslanan rulolari tencereden alin, folyoyu açip 3'er parmak kalinliginda dilimler halinde kesin.

No comments:

Post a Comment