Wednesday, August 15, 2012

Güllaç Tarifi




Malzemeler


10 yaprak güllaç1,5 litre süt3 su bardağı şekerÇekilmiş ceviz1 paket vanilya1 bardak gül suyu (isteğe göre)




Üzeri için:






Süt, şeker ve vanilyayı tencereye alarak kaynatın. Kaynayan süt oda sıcaklığında ılınmaya bırakılır. Süt kaynar olursa tatlınız hamur olur o nedenle el yaklamayak şekilde ılıdıktan sonra tatlıyı tepsiye döşüyoruz. Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde derince bir tepsiye koyuyoruz. Üzerine her yanı ıslanacak şekilde bir iki kepçe süt döküyoruz. Beş güllaç yaprağı için aynı işlemi tekrarlayalım ve 5. katı da ıslattıktan sonra bu kata ceviz serpelim ve üzerine diğer güllaç yapraklarını aynı şekilde ıslatarak serelim. Tatlıyı mümkünse bir gece buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek, üzerini isteğinize göre süsleyin. Afiyet olsun..






Not: Gül suyunu katlara süt ile birlikte serpebilirsiniz. Gül suyu kullandığınızda tarifteki vanilyayı kullanmayabilirsiniz. İsteğe göre güllaca lohusa şekeri, hindistan cevizi rendesi veya kaymak ilave edilebilir.



Kategoriler: Sütlü Tatlılar, Tatlı Tarifleri Etiketler: ceviz, gül suyu, güllaç, güllaç tarifi, süt, Tatlı Tarifleri, vanilya

No comments:

Post a Comment