Thursday, September 6, 2012

Hamsi Pilavı Tarifi

Malzemeler


  • 1 kg hamsi

  • 1 baş soğan

  • 1 havuç

  • 1 ufak patates

  • Dolmalık fıstık

  • Kuş üzümü

  • 1 domates rendesi

  • 1.5 su bardağı pirinç

  • tuz, karabiber

  • biraz zeytinyağı, biraz ayçiçek yağı

Hazırlanışı


Yağları karıştırıp tavada ince doğranmış soğanlar kavurulur, üzerine rendelenmiş havuç ve küçük küpler halinde doğranmış patatesler eklenip kavrulur, bu karışıma fıstıklarda eklenip çevrilir. Domates rendesi de kavrulan karışıma eklendikten sonra pirinçte eklenir, karıştırarak kavrulmaya devam edilir. Tuz karabiberi ve kuş üzümü de eklenip 2 bardak sıcak su karışımın üstüne eklenir, pilav tam pişmeden ocak kapatılır. Bu arada yağlanmış tepsiye hamsiler düzgün bir şeklde yerleştirilir, içine iç pilav döşenerek, pilavın üstü tekrar hamsilerle kapatılır ,üzerine ince dilimler halinde tereyağ yada margarin konulur. Kızgın fırında fırının pişirme süresine göre 30-45 dk kadar pişirilir ve servise hazırdır.


AFİYET OLSUN(tamamen kendi kafamdan yaptığım ,yapanlardan görerek esinlendiğim bir tariftir…)

No comments:

Post a Comment